E-Cuti

Sistem e-cuti yang lengkap untuk anda dan pasukan anda, disambungkan dengan lancar ke senarai gaji.

CUBA SECARA PERCUMA

Uruskan cuti pada bila-bila masa, di mana sahaja

Nikmati akses kepada permohonan cuti dari mana-mana, sama ada melalui telefon bimbit, komputer riba, atau tablet anda. Ambil tindakan segera mengenai cuti di tempat yang paling sesuai bagi anda!

Polisi yang dibuat khas

Sediakan polisi cuti yang sesuai dengan keperluan syarikat anda, sama ada cuti berbayar atau tidak berbayar. Anda akan mempunyai kawalan penuh terhadap tugasan dan pengiraan, memastikan ketepatan data sambil mengekalkan fleksibiliti.

Kelulusan yang lancar

Pengurus dapat terus dikemas kini dengan notifikasi bagi proses kelulusan cuti tanpa sebarang kerumitan. Alami proses komunikasi yang lancar dan ketelusan yang ditingkatkan, walaupun di luar waktu pejabat.

Selaraskan data gaji

Selaraskan data cuti ke senarai gaji dengan satu klik. PayrollPanda membuat pengiraan cuti tanpa gaji secara automatik dan menyediakan maklumat baki cuti secara terperinci pada slip gaji pekerja, memastikan pematuhan penuh terhadap undang-undang buruh Malaysia.

Akses pekerja

Ucapkan selamat tinggal kepada jejak kertas manual. Dengan platform layan diri perkerja, pekerja dapat memohon cuti, memeriksa baki cuti mereka, dan menerima pemberitahuan mengenai permohonan cuti mereka di tempat yang mudah.

Integrasi tanpa usaha

PayrollPanda boleh diintegrasikan dengan sistem HR anda untuk melengkapkan keperluan senarai gaji anda. Integrasi Jibble dan PayrollPanda adalah alat berkuasa yang meliputi senarai gaji, cuti, penjejakan masa dan kehadiran.

Integrasi ->

Memastikan kepatuhan

Memastikan pematuhan undang-undang buruh Malaysia mengenai kelayakan cuti dan gaji. PayrollPanda membantu dengan pengiraan cuti tanpa gaji, lebih masa pada cuti umum dan hari rehat, dan paparan data cuti pada slip gaji.

Mulakan dalam beberapa minit

Onboard pasukan anda dalam beberapa minit sahaja atau minta bantuan daripada pasukan onboarding kami! Dapatkan 30 hari pertama secara PERCUMA.

Daftar sekarang!

Soalan Lazim

Beberapa soalan lazim...

Cuti tahunan, perubatan, kemasukan hospital, bersalin dan cuti pembelaan bapa adalah cuti wajib di Malaysia. Selain itu, hari rehat dan hari kelepasan am juga dikuatkuasakan di bawah Akta Pekerjaan 1955 (EA). Baca lebih lanjut mengenai kelayakan cuti di bawah Akta Pekerjaan.

Hari cuti minimum yang dinyatakan dalam Akta Pekerjaan adalah antara 8 hingga 16 hari setahun, berdasarkan tahun perkhidmatan. Penyediaan bilangan hari tambahan adalah terpulang kepada majikan.

Pengurusan cuti memainkan peranan penting dalam pengiraan gaji. Pautan cuti tanpa gaji secara langsung terintegrasi dengan gaji pekerja, di mana maklumat tentang potongan disertakan dalam slip gaji mereka. Di Malaysia, maklumat baki cuti tahunan juga disertakan dalam slip gaji yang diberikan kepada pekerja.

Permudahkan proses gaji anda hari ini!

Gunakan PayrollPanda PERCUMA selama 30 Hari! Tiada kad kredit diperlukan.

Cuba Sekarang

Copyright © 2023 Payroll Panda Sdn Bhd. All Rights Reserved.